Leda


Leda eshte Hena ose sateliti i 9 qe rretullohet rreth Jupiter , gjithashtu eshte dhe me e vogla

Distanca: 11,094,000 km nga Jupiter
Diametri: 16 km
Masa: 5.68e15 kg

Leda u zbulua nga Kowal ne 1974
Leda, Ananke, dhe Sinope jan Henat me te vogla ne Sistemin Diellor


Himalia


Himalia eshte Hena ose Sateliti i 10 qe rretullohet rreth Jupiter.

Distanca: 11,480,000 km nga Jupiter
Diametri: 186 km
Masa: 9.56e18 kg

Himalia u zbulua nga Perrine ne Vitin 1904
Ndryshe nga satelitet e brendshme, orbita e Leda, Himalia, Lysithea dhe Elara jane te prirur ndjeshem ne ekuatorin e Jupiterit (rreth 28 grade).LysitheaLysithea eshte Hena ose sateliti i 11 qe rretullohet rreth Jupiter

Distanca: 11,720,000 km nga Jupiter
Diametri: 36 km
Masa: 7.77e16 kg

Lysithea u zbulua nga Nicholson ne 1938Elara


Elara eshte Hena ose Sateliti i 12 qe rretullohet rreth Jupiter

Distanca: 11,737,000 km nga Jupiter
Diametri: 76 km
Masa: 7.77e17 kg

Leda u zbulua nga Perrine ne 1905
Leda, Himalia, Lysithea dhe Elara mund te jen formuar nga nje Asteroid qe eshte ndar ne disa pjes dhe qe u kap nga graviteti i JupiterAnake


Anake eshte Hena ose sateliti i 13 qe rretullohet rreth Jupiter

Distanca: 21,200,000 km nga Jupiter
Diametri: 30 km
Masa: 3.82e16 kg

Anake u zbulua nga Nicholson ne 1951
Ananke, Carme, Pasiphae dhe Sinope kan nje distanc te pazakont por te perbashketCarme


Carme eshte Hena ose sateliti i 14 qe rretullohet rreth Jupiter

Distanca: 22,600,000 km nga Jupiter
Diamteri: 40 km
Masa: 9.56e16 kg

Carme u zbulua nga Nicholson ne 1938
Pasiphae


Pasiphae eshte Hena ose sateliti i 15 qe rretullohet rreth Jupiter

Distanca: 23,500,000 km nga Jupiter
Diametri: 50 km
Masa: 1.91e17 kg

Pasiphae u zbulua nga P. Melotte ne 1908.
Ananke, Carme, Pasiphae dhe Sinope kane orbita shume te prirura per nga ekuatori i Jupiterit (rreth 150 grad)
Sinope


Sinope eshte nje Nga Henat ose satelitet me te larget te Jupiterit

Distanca: 23,700,000 km from Jupiter
Diametri: 36 km
Masa: 7.77e16 kg

Sinope u zbulua nga Nicholson ne 1914
Ananke, Carme, Pasiphae dhe Sinope mund te jen formuar nga nje Asteroid qe eshte ndar ne disa pjes dhe qe u kap nga graviteti i Jupiter


Elton Balla
Angli Oxford 2010