Kemi nje trekendesh ..Njera brinje eshte 10 cm dhe ai kend eshte 30 grade .Gjeni sa eshte siperfaqja me teoremen e pitagores : a*a + b*b= c*c
Kemi nje trekendesh ..Njera brinje eshte 10 cm dhe ai kend eshte 30 grade .Gjeni sa eshte siperfaqja me teoremen e pitagores : a*a + b*b= c*c
Eshte trekendesh kenddrejte apo jo?
problemi thote 30 ° , po te ishte kenddrejt eshte totatli 180°-90 /2 = 45 ° dmth 45 45 90 = 180 POR problemi thote njeri kend 30 dmth veshtrie kenddrejt e mesa di une tr e pitagores aplikohet per kenddrejtet ( aiutoooo u be kohe qe kam mbaruar gjimnazin ,presim nje Antare Sabes mbase vjen e na ndihmon )
Nese eshte kenddrejte ,atehere do te jap zgjidhjen.
Kjo eshte pergjigja e sakte.Kateti perballe kendit 30 grade
Kete do te hidhja edhe une.
pergjigja eshte -18/5
brinja qe eshte 10 cm eshte hipotenuza
kjo sjell qe njeri katet eshte 6 dhe tjetre eshte 8cm
si pasoje siperfaqa e trekendeshit eshte 24 cm^2
ne fakt diagonalja mund te jete e = me nje brinje te paralelogramit sepse nk eshte e percaktuar qe dyhet patjeter qe paralelogrami te jete drejtkendesh.
dhe nese kjo diagonale do te ishte e barabarte me nje brinje te paralelogramit atehere do te formoheshin dy trekendesha dybrinjenjeshem dhe ndoshta ne raste te veanta (kur kem te bejme me nje romb me kende perkatese, 60 dhe 120 grade), atehere formohen dhe trekendesha barabrinjes..
![]()
6 lepuj e 18 pula a eshte jo pergjigjja e sakte ?
paralele
2x+20=200
2x=200-20
2x=180
x=90
![]()
jo
paralele
5
jo
kateti perballe kendit 30 eshte sa gjysma e hipotenuzes
2x + 120 = 200
2x = 80
x= 40
Aktualisht kemi 2 vizitorė duke shikuar kėtė temė. (0 Anėtarė dhe 2 vizitorė)