Hena/Sateliti Pan

Pan eshte nje nga satelitet e brendshem te Saturnit

Distanca: 133,583 km nga Saturni
Diametri: 20 km
Masa: e pa zbuluar


Zbuluar nga Mark R. Showalter ne 1990 nga fotot Voyager te marra ne 1981, e konfirmuar ne disa imazhe nga Cassini ne 2005.

Pan eshte brenda nje unaze te Divizionit Encke ne Saturn.

Henat e vogla ne afersi prodhoje modelet vale ne unaza. Para zbulimit te Pan, nje analize te modeleve ne buze te nje unaze te Saturnit parashikoi madhesine dhe vendndodhjen e nje hene te vogel. Pan u zbulua nga Rishqyrtimi 10 vjeēare te disa fotografive te vjetra te mara nga Sateliti Voyager.

eshte e mundur se ka me shume hena brenda unazave te Saturnit ende per t'u zbuluar.
Hena/Sateliti Atlas

Atlas eshte sateliti i 2-te i njohur i Saturnit

Distanca: 137,670 km nga Saturn
Diametri: 30 km (40 x 20)
Masa: e pa njohur


Zbuluar nga R. Terrile ne 1980 nga fotot e Voyager


Elton Balla
Angli Oxford 2010