Hena/Sateliti Cordelia

Cordelia eshte sateliti me i thelle i njohur i Uranit dhe i pari

Distanca: 49,752 km nga Urani
Diametri: 26 km
Masa: e pa njohur

Zbuluar nga Voyager 2 ne vitin 1986.

Cordelia duket te jete satelit i brendshem ne unazen e Uranit.
Hena/Sateliti Ophelia

Ophelia eshte sateliti i 2-te njohur i Uranit.

Distanca: 53,764 km nga Urani
Diametri: 32 km
Masa: e pa njohur

Zbuluar nga Voyager 2 ne 1986
Hena/Sateliti Bianca

Bianca eshte sateliti i trete i njohur i Uranit

Distanca: 59,165 km nga Urani
Diametri: 44 km
Masa: e pa njohur


Zbuluar nga Voyager 2 ne vitin 1986.
Hena/Sateliti Cressida

Cressida eshte sateliti i 4-ert i njohur i Uranit

Distanca: 61.767 km nga Urani
Diametri: 66 km
Masa: e pa njohur


Zbuluar nga Voyager 2 ne vitin 1986.
Hena/Sateliti Desdemona

Desdemona eshte satelit i 5-te i njohur i Uranit

Distanca: 62.659 km nga Urani
Diametri: 58 km
Masa: e pa njohur


Zbuluar nga Voyager 2 ne 1986
.

Elton Balla
Angli Oxford 2010