Shkurtimi i Emrit: Vol
Emri i Plote: Peshku Fluturues
Ngjitja e Drejte: 8 ore
Pjerresia: -70 ° grade
Sektori: SQ2
Zona: 141 ° grade katror
Yjet Kryesore: 6
Designimi Bayer/Flamsteed: 12 yje
Yje me Planeteve: 2
Yjet me te ndritshem se magnituda 3.00m: 0
Yjet me 10.00 PC (32,62 vite drite): 1
Ylli me i ndritshem: β Vol magnituda 3.77m
Ylli me i afert: Gliese 293 (19.3 vite drite larg)
Objektet e katalogut Messier: 0
Shiu Meteoreve: 0
Ne kufi me konstelacionet: Carina, Piktor, Peshku Shtize, Mensa, Kameleoni
Ne kufi me konstelacionet (Anglisht): Carina, Pictor, Dorado, Mensa, Chamaeleon
Dukshme ne Gjeresite midis: +15 ° dhe -90 ° grade
Shikimi me i favorshem: Ne muajin Mars gjate ores 9 PM dhe me pas


Yjet qe perbejne Peshkun Fluturues

α Vol
β Vol
γ Vol
δ Vol
ε VolPeshku Fluturues - Volan eshte nje konstelacion i qiellit jugor. Forma e tij perfaqeson nje peshk fluturues, ndersa emri i tij eshte nje forme e shkurtuar e emrit origjinal, PISCIS Volans - Peshku Fluturues. Peshku Fluturues - Volan ishte nje nga 12`te konstelacionet e krijuara nga Petrus Plancius nga vezhgimet e Pieter Dirkszoon Keyser dhe Frederik de Houtman botuar ne 1597 - 1598 ne Amsterdam nga Plancius dhe Hondius Jodocus. Pershkrimi i pare i ketij konstelacioni ne nje atlas qiellor ishte ne Uranometria e Johann Bayer`s ne 1603.

Brenda ketij konstelacioni ka dy yje te dy fishte te cilat mund te vezhgohen duke perdorur nje teleskop te vogel, Gamma Volantis dhe Epsilon Volantis, se bashku me dy galaktika qe jane te veshtira per ti pare qarte, NGC 2442 dhe NGC 2434. Magnituda - Shkelqimi i dukshem i yllit Gamma Volantis eshte 4 dhe 6, kurse i Epsilon Volantis 4 dhe 8.Elton Balla
Oxford Angli 2012