Henat/Satelitet Caliban dhe Sycorax

Dy henat e reja te Uranit, te njohura perkohesisht si Urani XVI (S/1997 U 1) dhe Urani XVII (S/1997 U 2), jane zbuluar nga astronomet Brett Gladman, Phil Nicholson, Joseph Berns, dhe JJ Kavelaars. Emrat Caliban dhe Sycorax te propozuara nga zbuluesit, tani jane zyrtarisht te pranuara nga NjAB. Caliban Rrotullohet ne nje distance rreth 7.2 milion km nga Urani dhe eshte rreth 80 km ne diameter. Sycorax rrotullohet ne nje distance rreth 12.2 milion km nga Urani dhe eshte rreth 160 km ne diameter. Keto vleresime jane te bazuara ne shkelqimin e tyre te dukshem dhe duke supozuar nje terren prej rreth 7%.

Caliban u zbulua nga Brett Gladman, Phil Nicholson, Joseph Berns, dhe JJ Kavelaars. Imazhet e para jane mare ne shtator 1997 6 dhe 7. Kredit per Sycorax shkuan per Nicholson, Gladman, Berns, dhe Kavelaars.

Perberja e dy henave, sipas Nicholson, eshte ndoshta nje perzierje e akullit dhe shkembit.


Hena/Sateliti Perdita

Nje objekt i caktuar u fotografua nga Voyager 2 ne 1986, por nuk u vu re deri me 1999 nga Erich Karkoschka tek Laboratori i Universitetit te Arizones ne Tucson.
Rrotullimi eshte gati identike me ate te Belindes, rreth 75.000 km nga Urani. Ajo eshte rreth 40 km ne diameter.

Per disa vite pas zbulimit te saj, kjo hene ishte menduar te jete jo-ekzistente, pasi ajo nuk mund te shihet me teleskopet nga Toka.

Vezhgimet e Uranit mar ne Kili ne gusht me 4 metra te Cerro Tololo Interamerican teleskopi Observatori i Blanco kane zbuluar nje hene te re. Gjetja u njoftua ne Qarkoren Astronomical Bashkimi Nderkombetar 7980


Henat/Satelitet Prospero, Setebos dhe Stephano

Keto hena te vogla jane emeruar sipas karaktere: Prospero eshte nje magjistar i fuqishem.
orbita e tyre eshte e pasigurte ne kete pike, por jane rreth 10 dhe 25 milione km nga Urani.

Ata jane ndoshta rreth 30 ose 40 km ne diameter (duke supozuar nje terren e 0,07).Elton Balla
Angli Oxford 2010