Hena/Sateliti Umbriel

Umbriel eshte sateliti i 13-te i njohur i Uranit dhe i treti per madhesi

Distanca: 265.980 km nga Urani
diameter: 1170 km
Masa: kg 1.27e21Zbuluar ngaLassell ne 1851.


Umbriel dhe Oberon duken mjaft te ngjashme edhe pse Oberon eshte 35% me e madhe. Te gjitha henat e medha te Uranit jane nje perzierje e rreth 40-50% uje e akull me gur shkembor.
Siperfaqja eshte bombarduar nga objekte duke lene shume kratere te rende , por gjithashtu ka qene e qendrueshme qe nga formimi i saj.

Umbriel eshte shume e erret, ajo pasqyron vetem gjysmen si drite me shume si Ariel.


Elton Balla
Angli Oxford 2010