Hena/Sateliti Titania

Titania eshte sateliti i 14-te dhe me e vogla e Uranit

Distanca: 436.270 km nga Urani
Diametri: 1578 km
Masa: 3.49e21 kg


Zbuluar nga Herschel ne 1787.

Titania dhe Ariel duken mjaft te ngjashme edhe pse Ariel eshte 25% me e vogel. Te gjitha henat e medha te Uranit jane nje perzierje e rreth 40-50% uje e akull me gure shkembore.

Siperfaqja e Titania eshte nje perzierje e terrenit me kratere dhe sistemet e qindra luginave te nderlidhura kilometra te gjata.


Elton Balla
Angli Oxford 2010